// Om Svensk Tågkraft

Om oss

Sedan 2004 har vi tillgodosett behovet av flexibla och kvalitetssäkrade tjänster för järnvägsbranschen. Vi är fullserviceaktören inom tåguthyrning, reparationer och tågkörning. I vår nybyggda lokverkstad i Nässjö underhåller vi våra egna samt andras lok. Med vårt gemensamma säkerhetsintyg kan vi erbjuda kompletta logistiklösningar i form av flexibla och snabba transporter, specialtransporter, transportlösningar samt växlingsuppdrag inom järnväg och järnvägsentreprenad.

Genom oss får du även tillgång till välutbildade lokförare. Med vårt utbildningstillstånd erbjuder vi även utbildning och vidareutbildning för din personal för säker verksamhet i och kring spåret. Med de samlade resurserna från Svensk Tågkraft får du ökad kraft, effektivitet och flexibilitet i dina projekt och i den dagliga driften. Vi har loken och motiven att ta dig in i framtiden.

Varmt välkommen att samarbeta med oss!

Certifiering

ISO 9001 och ISO 14001

Vi är certifierade enl. ISO 9001 och ISO 14001. Med ett certifikat inom dessa områden ser vi det som ett kvitto på att vi ständigt förbättrar vår kvalité och minimera vår miljöpåverkan. Certifieringen innebär att våra kunder alltid kan förvänta sig en bra leverans och hög kvalitetsnivå, men också en trygg och snabb hantering.

ECM

Svensk Tågkrafts verkstad är ECM certifierad enl. de krav som direktiv (EU) 2019/779 ställer. Det innebär att vi som funktion F4 kan utföra underhåll på andra järnvägsföretags fordon.

Single Safety Certificate

Vi vill även stolt meddela att vi är ett utav de första järnvägsföretagen som har blivit certifierade enligt Gemensamt säkerhetsintyg. Detta intyg bekräftar att vi är ett järnvägsföretag som uppfyller särskilda krav som är nödvändiga för en säker drift i enlighet med direktiv (EU) 2016/798 och tillämplig nationell lagstiftning.

ANLITA OSS

Våra tjänster och erbjudanden

Att påstå att ett järnvägslok får dra ett tungt lass är ingen överdrift.
I vår välutrustade verkstad i Lokstallarna tar vi emot el- och diesellok från hela Norden. Våra skickliga tekniker utför såväl totalrenoveringar som regelbundet underhåll, säkerhetsbesiktningar och lackeringar. Sedan 2004 har vi tillgodosett behovet av flexibla och kvalitetssäkrade tjänster för den avreglerade järnvägsbranschen. Vi är fullserviceaktören inom tåguthyrning, reparationer och service.

Verkstad &
Service

Våra skickliga tekniker utför såväl totalrenoveringar som förebyggandeunderhåll, säkerhetsbesiktningar och lackeringar.

Uthyrning
av lok

Vi äger ett 30-tal elektriska-/och diesellok i alla storleksklasser. Med våra resurser kan du öka flexibiliteten och tillgängligheten i din verksamheten

Transportlösningar & Utbildning

Vi utför alla typer av transporter som kan kräva Transportvillkor och Transporttillstånd. Vi kan också erbjuda skräddarsydda utbildningar för just din verksamhet.

Telefon: +46(0)380 55 46 65

E-post: info@tagkraft.com

© 2023 Svensk Tågkraft AB.